Вход | Регистрация
Ловеч 20°C

Волейболистите до 21 г. победиха Русия в контрола

Волейболистите до 21 г. победиха Русия в контрола
Снимка: БФВ
Повече за:

Националният отбор на България по волейбол за мъже до 21 г. надви силния тим на Русия с 3:1 (25:21, 23:25, 25:15, 25:23) в контролна среща, част от подготовката на двата отбора за започващото на 23 септември световно първенство.

Двата тима се срещнаха в спортна зала "Левски София", където ще се играят и мачовете в България от шампионата на планетата. Тимът на Найден Найденов показа отлична игра и заслужено се поздрави с крайния успех, давайки сериозна заявка и за предстоящия най-важен форум. 

Топреализатор в мача стана Денис Карягин с 15 точки. Александър Николов добави 11, а Самуил Вълчинов 10 за победата на България. Най-резултатен за Русия бе Роман Романовски с 10 точки.

България е съдомакин на предстоящото световно първенство по волейбол за мъже до 21 г. (23 септември – 3 октомври) заедно с Италия. Тимът на Найден Найденов ще играе срещу Бахрейн в първия си мач на 23 септември от 19 часа. На 24 септември от 19 часа България излиза срещу Куба. На 25 септември от 19 часа селекцията на Найден Найденов се изправя срещу Полша.

Всички мачове в София са в спортна зала "Левски София". Освен двубоите от предварителна Група В, в която е България, у нас ще се играят и срещите от Група D, в която са Русия, Бразилия, Камерун и Канада. Другите две групи са в Италия. Първите два отбора във всяка група продължават във финалната осмица, разпределени в нови две групи по 4 тима.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар