Вход | Регистрация

Ловеч 20°C

Литекс победи, но отпадна от Лига Европа

Литекс победи, но отпадна от Лига Европа
Литекс

Отборът на "Литекс" отпадна от Лига Европа, въпреки че възпитаниците на Красимир Балъков спечелиха срещата с "Дьошгьор" с 2:1 при гостуването им на стадион "Вороши”. 

В първия мач в Ловеч обаче "оранжевите" паднаха с 0:2 с голове в последните минути и така с общ резултат 2:3 се простиха с евроучастието си още в втория предварителен кръг на турнира.

Първото попадение в срещата беше дело на Гостуни в 38’, който се разписа от дузпа след нарушение на Джаксън Менди.

Двубоят, по подобие на първата среща, се разви изцяло в полза на "Литекс", като домакините имаха епизодични атаки, но отново се добраха до гол преди "оранжевите”. Най-добри в състава на Балъков бяха Ваюши и Асприля, но техните удари бяха парирани от Ботон, който беше и най-добрият играч на терена.

Все пак Асприля се разписа 10 минути преди края след пас на Ваюши, а след дузпа в 84’ Джордан остави малки шансове на Литекс.

Литекс отпада с общ резултат 3:2, като и в двата мача головата немощ на тима оказа сериозно отражение в крайния резултат. Освен това "оранжевите” са вторият отбор, който отпада в началото на турнира след ЦСКА, който по-рано вчера завърши 0:0 срещу Зимбру.

В опит да стигне до победата Красимир Балъков беше извършил много промени, сред които беше и махането на Омар Косоко от състава за мача, а на негово място се появи дебютанта Малинов. В игра бяха пуснати още Цветков и Асприля.

Дьошгьор - Литекс 1:2 (в първия мач 2:0)

1:0 Гостуни (38)
1:2 Джордан (80, 85-д)

Дьошгьор: Антал, Дебрецен, Хушич, Кадар, Окука, Егершеги, Богнар (64-Мариянович), Елек, Гостуни (73-Бори), Грумич (82-Немет), Бача

Литекс: Винисиус, С. Попов (86-Божиков), Менди, Бодуров, Недялков, Малинов (77-Руменов), Бумал, Цветков (66-Ангелов), Асприля, Ваюши, Джордан Жълти картони: Окука (Д); Цветков, Ваюши, Недялков (Л)

Стадион: "Шустой"
Съдия: Николай Хани (Швейцария)

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар