Вход | Регистрация

"Еколято" на Младежкия център стартира на 19 юни

"Еколято" на Младежкия център стартира на 19 юни

За 18-а поредна година Младежки център "Захари Стоянов” организира летни занимания за децата.  "Еколято” започва на 19 юни и приключва на 31 юли. Записали са се 65 деца на възраст над 9 години, които ще имат четирима ръководители. През годините лятната форма на занимания предизвиква голям интерес и свободните места се изчерпват много бързо. Към момента има записани като резерви 10 деца.

Тази година са планирани игри сред природата, велопоходи, пленери, посещения на басейн, пикници, конна езда и др. Предвиждат се и по-сериозни занимания. Децата ще бъдат запознати с институциите в Добрич, а темата тази година са страните – членки на Съвета на Европа. На участниците ще бъдат представяни по две държави дневно, а децата ще допълват информацията със свои спомени, ако са посещавали тези страни. Те ще нарисуват и знамената на членките на Съвета на Европа.

Другата тема е агресията в училище. Децата ще бъдат запознати с правата си, ще ги обучават как да избегнат агресията, а учител по карате ще им покаже движения за лична самозащита.

На 3 юли стартира Младежко лято `2017, което ще продължи до 12 август. То се организира от младежките работници в центъра за деца и млади хора над 14 години. Заниманията ще бъдат по интереси и са свързани с екологията, доброволчеството, спорта и др. На 12 август -  Международния ден на младежта, ще бъде организиран хепънинг. Записването за Младежко лято `2017 е до 30 юни.  

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар