Вход | Регистрация

UN BESO готви UN BESO фиеста и хавайско парти

UN BESO готви UN BESO фиеста и хавайско парти

След успешно проведения първи латино фестивал миналата година във Велико Търново, на хоризонта се задава и второто издание. Само след няколко дни, към края на работната седмица, тацьори от 10 школи в страната и гости от Гърция и Румъния ще донесат със себе си в старата столица емоцията на латино музиката и латино танците.

Организатори на щурия тридневен латино купон са лъчезарните момичета от танцово денс студио UN BESO Дарина Господинова, Иглика Иванова и Ваня Пецурова. Усилията им да направят един незабравим празник и за малките, и за големите великотърновци и гости на града, са подкрепени от Община Велико Търново, а инициативата подкрепя града в надпреварата за Европейска столица на културата през 2019 г.

Програмата на латино феста е разнообразна и предизвикателна, до голяма степен ориентирана към децата. Организаторите са помислили за всичко, което би вдъхновило малчуганите – зумба, карнавал, парти център, както и конкурс за детска рисунка на тема "Танцът през очите на децата". Той ще се проведе през втората вечер на фестивала, а материалите са осигурени от организаторите, както и наградите за най-добрите рисунки.

Възрастните също ще могат да се забавляват с танци, хавайска фиеста и още много изненади. Всичко това ще се случва на откритата сцена пред паметник "Асеневци", като целта е повече хора да имат възможността да станат част от пъстрия, музикален и емоционален празник на танца.

"Латино феста е за великотърновци. Откритата сцена ни дава възможност да направим всички неща безплатни и достъпни за хората от града. В случай, че вали, имаме възможност да преместим събитията в МОЛ – Велико Търново. В UN BESO център ще има организирани сцени и отново ще бъде безплатно. За поредна година представители на всички големи школи в България ще ни гостуват. Предвид миналогодишния фурор, който предизвика с концерта си най-популярната латино група "De fuego orchestra”, сега ще гостува отново", казаха организаторите.

Акцент в програмата ще бъде демонстрацията на капоейра, която ще даде различна гледна точка за Бразилия в навечерието на Световното футболно първенство, което започва след 10 дни. Най-добрите капоейристи от София, Пловдив и Велико Търново ще представят така наречената "рода” с характерни танци и музика.

Началото на екзотичните вечери на 5-ти и 7-ми юни е от 18:00 ч., а на 6-ти – от 17:00 ч.

Латино вечерта на 7 юни ще продължи с концерт на група CHAMBAO в Летния театър на града. 

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар