Вход | Регистрация

Изкуство, археология и история за децата

Проектът „Съкровища от глина” започва днес и ще продължи до 30 юни

Изкуство, археология и история за децата
Снимка: Булфото

Една невероятна седмица в света на изкуството, историята и археологията ще преживеят търновските деца, които ще се включат в проект "Съкровища от глина”. Той е част от финансирания от Община Велико Търново проект "Арт лято 2013” и ще се ръководи от художничката Гергана Пенова.

Проектът ще продължи от 24 до 30 юни 2013 г. и стартира с посещение в Археологическия музей, където децата ще се запознаят със средновековната търновска сграфито керамика и ще рисуват експонираните артефакти. Предвидени са срещи с археолог и реставратор, посещение на крепостта Царевец, на археологически разкопки и на Античния керамичен център в Павликени.

По-късно в творческа работилница до сцената на "Арт лято 2013” децата ще изработят от глина копия на средновековни съдове, които впоследствие ще бъде заровени на Царевец. Като истински търсачи на съкровища, снабдени със специални карти, децата ще трябва да намерят своите творби.

Малките участници в проекта ще имат възможност да точат на грънчарско колело, да участват в изпичането на своите произведения в грънчарска работилница, а на финала сами ще подредят творбите си в изложба.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар