Вход | Регистрация

Пътуващо кино тръгва из България

Пътуващо кино тръгва из България

Безспорно, киното е едно от най-предпочитаните места за прекарване на свободното време. Няколко часа, посветени на хубав филм, определено са отлично оползотворени, смятат от Jenite.bg.

В по-големите градове големите екрани нито са лукс, нито нещо невиждано. Приемаме ги като задължителна част от интериора и дори за миг не се замисляме за вариант, в който те не са налични.

За жалост обаче доста места в България не могат да се похвалят със същото. Има градове, в които няма кино или от години, или изобщо никога не е имало. Да не говорим пък за селата, които винаги са ощетени откъм каквито и да било по-големи позитиви.

След броени дни стартира инициатива, осигуряваща възможност на хората от по-малки населени места да гледат най-новите и популярни филми. "Пътуващо кино" ще направи първата си прожекция на 29 май, от 20:30 часа пред паметника на Съветската армия в София.

Зрителите ще имат възможността напълно безплатно да се насладят на романтичната комедия на Уди Алън "На Рим с любов", а през следващите 2 дни ще бъдат  излъчвани холивудските хитове "Седемте психопата" и "Тежка сватба". Финалът ще постави най-новият български филм "Цветът на хамелеона".

Екранът, който ще бъде монтиран пред паметника, е с размери 14 на 7 метра, а седящите места за зрителите ще бъдат 300. Събитието се организира в партньорство със столична община в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата.

924746
"Хора от места като Видин, Враца, Ловеч, Габрово, Монтана и други нямат възможността да гледат филми на голям екран в градовете си, което вече ще се промени. С пътуващото кино ще предлагаме най-новите заглавия от кино афиша, а благодарение на техниката, с която разполагаме, зрителите ще могат да гледат и 3D филми", разказва Борислав Чучков, който заедно с Виктор Чучков-син реализира проекта.

"Идеята на "Пътуващо кино" е да достигне до всеки град в страната и да предложи селекция от нови и интересни филмови заглавия. За жалост в България има много градове, в които кино залите са закрити, поради липса на средства. Чрез тази инициатива бихме искали да дадем на хората още една възможност да се забавляват и да споделят заедно емоцията от хубавите филми и качественото кино преживяване",  допълва Галина Чулева, Директор "Маркетинг и Реклама" на мобилния оператор, организатор на проекта.

Това лято пътуващото кино ще гостува на Пловдив, Търговище и Монтана, а до края на годината прожекциите ще продължат и в други градове в страната.

Ако искате да научавате всички най-интересни инициативи, организирани у нас, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук! Не пропускайте интересни новини и в << Sever.bg във Facebook >>



Източник: jenite.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар