Вход | Регистрация

Тайната на дългия живот е много любов

Формулата за дълголетие според Дончо Добрев от Габрово, който днес, 20 юни, навършва 100 години е много любов и то по всяко време. Макар, че семейството му подготвя голямо празненство през почивните дни, днес в дома му се бяха събрали на скромно тържество няколко близки. Да поздравят рожденика дойдоха заместник-кметът Нела Рачевиц и Росица Бакърджиева - президент на Българската федерация по хандбал и управител на Общински спортни имоти.

Г-жа Рачевиц поднесе поздравителен адрес, с който изрази уважението си към един истински богат човек, богат не с материални придобивки, а с житейска мъдрост и опит. Пожела му да продължава да се радва на уважението и любовта от своите близки и приятели. Дядо Официалните поздрави бяха придружени и от принадлежности за риболов, защото дядо Дончо е запален ловец и риболовец от 1937 г.

Росица Бакърджиева бе подготвила колаж със снимки на неговите деца, внуци и правнуци, чийто надпис бе мисъл на Виктор Юго, гласяща "Няма по-висше щастие от това да знаеш, че си обичан.” Присъствието на ХК "Бъки" на личния празник на дядо Дончо съвсем не е случайно. Оказва се, че неговата внучка, националната състезателка по хандбал Нели Добрева, е започнала пътя си в спорта именно от габровския клуб по хандбал.

Спортната история на семейството не спира до тук - братът на Нели, Добромир, е много добър волейболен съдия. Любовта към спорта у внуците на столетника всъщност е възпитана от неговия син Митко, който е един от изтъкнатите треньори по хандбал, а към настоящия момент и делегат на Българската федерация по хандбал.

Спортният дух личи и у достолепния на възраст, но енергичен за годините си родител на именитите ни съграждани, с които Габрово се гордее. Той всяка сряда ходи от квартал "Боровото" до пазара пеша, като не ползва дори бастун.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар