Вход | Регистрация

НАП си е раздала рекордни бонуси за 32 млн. лв.

НАП си е раздала рекордни бонуси за 32 млн. лв.
Стоп кадър, НОВА
Повече за:

В НАП са раздадени 31 844 300 лева бонуси. Това е рекордна сума за последните години. Само за централното управление на НАП са отделени над 10,5 милиона лева, съобщи БОЕЦ. Сдружението е получило данните по Закона за достъп до обществена информация.

БОЕЦ негодува, че му е отказана информация за размера на бонусите на директора на НАП Румен Спецов: "Той отказва да ни я предостави с аргумента, че тя представлява "лични данни".

В отговора на НАП няма обяснение за големия размер на бонусите, но може да се предположи, че те се дължат на високата събираемост на данъците, която бе отчетена неколкократно от есента насам. В края на годината НАП съобщи, че е събрала над 3.2 млрд. лв. повече в сравнение с 2020 г. и приходите ѝ са достигнали рекордните 28.2 млрд. лв.

"ГД БОЕЦ припомняме на г-н Румен Спецов и г-н Асен Василев, че на 28 май 2021 г. ги сезирахме със сигнал за "Къщата в Барселона на Бойко Борисов", като предоставихме данни и документи, удостоверяващи внасянето в брой на сумата от 1 750 000 лв. в активите на дружеството-собственик на "Къщата" от Георги Станков Йовчев - баща на Борислава Йовчеваобитаваща къщата в Барселоназа която бе огласена информация, че е имала връзка с Бойко Борисов, от когото има и дете. Липсва публична информация за произхода на тези средства и как един обикновен водопроводчик е придобил тази сума - за което сезирахме НАП и Министерството на финансите и поискахме официална проверка. До момента нямаме никаква информация за предприетите от тях действия (ако изобщо има такива)!", се напомня в съобщението до медиите.


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар