Вход | Регистрация

Агро гимназия се сдоби с модерна техника

Дарението е поредно за фирма, която има бизнес в 67 страни по света

Агро гимназия се сдоби с модерна техника

Професионалната гимназия по аграрни технологии "Цанко Церковски" в Павликени получи като дарение сеялка за есенници. Жестът е на фирма "Каргил България" ЕООД, която за трета година избира българско професионално училище, на което да дари техника.

Новата придобивка ще влезе в употреба още с началото на новата учебна година през есента, като ще е от полза за обучението на учениците от специалностите "Механизация на селското стопанство" и "Цветарство". 250 са учениците в гимназията в редовна форма на обучение.

"Ние вярваме, че с тази техника вие, бъдещите фермери на България, ще получавате занапред още по-добро и модерно обучение, което ще допринесе за вашата успешна реализация. Инвестирайки днес във вашето образование, ние ви очакваме в скоро време в редиците на успешните български земеделци и наши бъдещи партньори", каза Стоян Стоянов – управител на фирмата.

Заедно с него гости на училището бяха и регионалните търговски представители на компанията.

Официални гости бяха и заместник-кметът на община Павликени инж. Венцислав Иванов и Таня Димитрова, експерт "Професионално образование" към РИО.

Пред тях директорът на ПГАТ "Цанко Церковски" Надежда Иванова каза, че училището съхранява традиционните си достойнства вече 93 години. През последните години 140 ученици са били на практика в реална работна среда в страни от ЕС, по европейски програми.

1291300

"Сътрудничеството между образование и бизнес е приоритет за нас. Водени от тази идея реализирахме форума "Училището и бизнеса – ръка за ръка", за да направим възможен диалога между училището като институция на професионалното образование и местния бизнес като бъдещ работодател на младите кадри. Днес правим следващата крачка към качествено обучение чрез модернизиране на материалната база", каза Иванова.

"Уверявам ви, че ние ще продължим да търсим пътища, за да реализираме качествено професионално обучение на нашите ученици, за да подготвяме високо квалифицирани специалисти със специфични новаторски умения в селското стопанство, които да прилагат добри земеделски практики.

Страната ни има нужда от това. Ценим вашата подкрепа и вярваме, че сътрудничеството ни ще продължи, за да реализираме нашата обща кауза", обърна се тя към благодетелите след обявяване на дарението.

Фирма "Каргил България" ЕООД е дъщерна компания на международната компания "Каргил", извършваща бизнес в 67 страни по цял свят. 143 000 са служителите на компанията, разказа управителят Стоян Стоянов.

Основната дейност на компанията е тясно свързана със селското стопанство. В световен мащаб "Каргил" е водеща фирма в търговията и индустриалната преработка на селскостопански продукти. Фирмата работи в България от 8 години и в момента има 130 служители.

"През последните 2 години ние си поставихме като основна цел да станем предпочитания партньор на българските зедемелци като им предлагаме честни бизнес взаимоотношения и цялостни решения за тяхното производство. Започваме с доставка на семена, торове, предоставяме спецализирани икономически наблюдния и консултации по време на производството и прибирането на реколтата и завършваме с изкупуването и реализацията на тяхната продукция.

Нашето мото е "Работим заедно, печелим заедно", защото ние вярваме, че успехът на нашите партньори земеделци, води до нашия успех. Освен надежден бизнес партньор, фирма "Каргил" се грижи за изхранването на хората по света, за опазването на околната среда и за благоденствието на обществата в страните, където осъществява своята дейност. Израз на нашата социална отговорност е това дарение за ПГАТ "Цанко Церковски", разказа Стоянов.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар