Вход | Регистрация
Русе 21°C

Близо 16 хиляди ученици влизат в класните стаи в Добричка област

Близо 16 хиляди ученици влизат в класните стаи в Добричка област

Около 16 хиляди ученици ще влязат в класните стаи в училищата в област Добрич в първия учебен ден. Около половината от тях ще прекрачат училищния праг в общинските и държавни училища в град Добрич през новата учебна година. Те ще се обучават в 350 паралелки.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов ще гостува  в СУ "Любен Каравелов" в 9.00 ч. и в ЕГ "Гео Милев" в 10.00 ч. Началникът на Регионалния инспекторат по образование Жоро Тошков ще присъства на церемонията в Основно училище "Хр.Ботев"  в с.Стожер.

Първокласниците в Добрич са 707, разпределени в 32 паралелки, с три по-малко спрямо миналата година. Всички деца ще получат подарък от кмета - по две занимателни тетрадки със символи на Добрич и светлоотразителен знак.

Навсякъде в 17-те общински училища в Добрич ремонтите приключиха навреме. Стойността им   възлиза на близо 295 хил.лв., като средствата са осигурени от делегираните бюджети на учебните заведения.

 Най-мащабен ремонт е извършен в СУ "Св.Кл.Охридски” – на стойност  близо 170 хил.лв. Ремонтирани са три коридора и 11 класни стаи - там, където ще се помещава Центърът за природни науки. Ремонт на фасадата на стойност 45 хил.лв. е извършило и Обединено училище "Йордан Йовков”. Големи ремонти са направени още в училищата "П.Р.Славейков”, "Хан Аспарух”, "Хр.Смирненски”, "Хр.Ботев”, "Д.Талев”, "Любен Каравелов” и Спортното училище.

За новата учебна година пешеходните пътеки  в зоните на учебните заведения в Добрич бяха боядисани с цветни бои – в бяло, жълто и червено.

17-те детски градини в общината ще посрещнат за първи път около 500 деца в 20 групи. 

източник: dariknews.bg 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар