Вход | Регистрация

Възраждат ВВВУ в Долна Митрополия

Темата бе широко дискутирана

Възраждат ВВВУ в Долна Митрополия
inews.bg/Марио Евстатиев

"Задачата е трудна, но нуждата е реална" - около тази теза се обединиха многобройните участници в обществена дискусия по повод нуждата от възстановяване на Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" в град Долна Митрополия.

В срещата, която бе организирана от Българската авиационна асоциация и се проведе в Централния военен клуб в столицата, участва и областният управител на Плевен – Илиян Йончев.

Темата бе коментирана преди 4 месеца на работна среща по инициатива на ВВС, сега е обект на широко обществено обсъждане, припомниха организаторите.

"Нуждата от авиационно образование е безспорна", категоричен е генерал-майор Константин Попов - командир на ВВС, който от 30 юни 2014 г ще заема длъжността заместник-началник на отбраната. Той подчерта, че "в тази сфера технологиите се развиват бързо и трябва да сме адекватни на съвременните изисквания".

1306215

Областният управител на Плевенска област Илиян Йончев заяви, че подкрепя идеята за възстановяване на висшето учебно заведение, съобразно новите образователни нужди и особености. То трябва да подготвя специалисти за всички сфери на авиацията, допълни той.

"Убеден съм, че разговорите ще продължат, но каузата е важна както за региона, така и за страната", категоричен бе областният управител. 

1306217

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар