Вход | Регистрация

Русенският университет си сътрудничи с университета в Галац

Русенският университет си сътрудничи с университета в Галац
Русенски университет "Ангел Кънчев"

Договор за сътрудничество с румънския Университет "Данубиус" в Галац, Румъния, подписа днес Русенският университет. Освен това той се включи в организационния борд на Международната конференция "Река Дунав – оси на европейската идентичност". На сключването на споразумението в Русе присъства цялото академично ръководство на висшето училище.

Според клаузите на договора съвместните взаимноизгодни дейности се насочват главно в образователната, изследователската и проектната дейности. Партньорите решиха да сключат веднага споразумение за обмен по Еразъм, за стартират обмените на преподаватели и студенти още от следващата година. Освен академичния обмен на студенти, докторанти и преподаватели, двата университета ще обменят административен опит, технологичен опит и експертен опит. Експертният опит обхваща процедури като академично оценяване, ръководство и консултиране на студенти и докторанти, иновативни методи за обучение и съответните дидактически материали.

Румънският университет е млада частна академична структура, основана през 1992 г. Той обучава в областта на правото и икономическата сфера. Най-престижната му програма е за MBA квалификация, създадена съвместно с Американския университет във Филаделфия и акредитирана от Международната асоциация по MBA, чиито дипломи се признават в цял свят. По тази програма се издава двойна диплома – от Галац и САЩ. Студентите са от Русия, Китай, САЩ и Румъния.

След подписване на сътрудничеството се предвиждат общи научни изследвания, публикации и конференции, съвместни участия в международни семинари и академични срещи. Двете страни заявяват намерение да създават общи специалности и нови академични програми с различна продължителност.

Специално внимание в споразумението е отделено на разработването и прилагането на съвместни проекти и мрежи в контекста на националните и европейските възможности за финансиране. Договорът обхваща също системите за управляване на качеството на всички студентски услуги и обучение, както и обмена на технологична експертиза.

 

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Русенски университет "Ангел Кънчев"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар