Вход | Регистрация

23-ма кандидатстват за стаж в Областна администрация

Младежите са категорични, че трудно биха си намерили работа след дипломирането, тъй като почти навсякъде изискват трудов стаж

23-ма кандидатстват за стаж в Областна администрация

В Областна администрация във Велико Търново по националната програма "Старт в кариерата" днес кандидатстваха 23-ма току що дипломирали се младежи и девойки.

По програмата в институцията са обявени 2 свободни позиции - за стажант "Човешки ресурси" и за стажант юрист в направление "Координация и административен контрол".

Националната програма предвижда деветмесечен трудов стаж за младите хора, по време на който те получават от държавата и месечно заплащане в размер на 400 лева. Работодателите се обявяват чрез бюрата по труда в страната. Стажувалите в държавните институции имат и по-голям шанс след време, ако се освободи позиция, да бъдат поканени да работят в тях.

Кандидатите за стаж в Областната администрация проведоха събеседване с изпитна комисия в състав: Любомира Попова, заместник областен управител, Илиян Байчев, главен експерт "Държавна собственост” и Веселин Павлов, специалист "Човешки ресурси”. На събеседването присъства лично и областният управител.

Младите хора споделиха, че много трудно биха си намерили работа след дипломирането, тъй като почти навсякъде изисквали трудов стаж.

Младежите споделят, че въпреки, че пускат документи за кандидатстване до десетки компании по интернет и по обяви за работа от вестниците, много рядко ги викат на интервю след това.Според тях повечето обяви в трудовите посредници са формални, те са за конкертен човек.

Според други кандидати, специалностите, в които са се дипломирали са твърде общи и не отговорят на профила на позициите, които изискват специфични знания и умения.

Класирането, извършено от областния управител проф. Пенчо Пенчев, ще бъде готово до 18 септември, след което резултатите ще бъдат изпратени до Бюро по труда – В. Търново.

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар