Вход | Регистрация

Арестуваха Бисер Миланов - Петното

Заплахи към екипа на bTV станаха повод за прокурорския интерес

Арестуваха Бисер Миланов - Петното
Снимка: Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на всички дела срещу Бисер Миланов - Петното на територията на цялата страна, информира БНР.

Заплахи към екипа на bTV станаха повод за прокурорския интерес към известния си с провокативното си поведение Миланов. От частната телевизия са сезирали Софийската районна прокуратура за хулигански действия от страна на Петното, който беше показан  да заплашва екипа й, да сваля часовника на оператора и да блъска репортера Мария Цънцарова. 

Прокуратурата е изискала за проверка и жалбите на Анжелика Шварц, живеещата в чужбина собственичката на имота, който в момента обитава Миланов.

Така срещу Петното вече има две досъдебни производства - едното е от началото на ноември и е за подбуждане чрез слово към расова омраза и расова дискриминация, и другото, от лятото, за закана за убийство за момиче по време на протестите.

По-рано днес полицаите отведоха Бисер Миланов - Петното и няколко от неговите привърженици, които стояха пред парламента, докато там вървеше протест за сваляне на депутатския имунитет на Волен Сидеров.

Засега Бисер Миланов остава в ареста за 24 часа. След анализа на прокурорския и полицейския архив, свързан с евентуални негови други прояви и двете вече образувани досъдебни производства, ще се решава дали ще бъде наложено 72-часово прокурорско задържане и дали да се иска постоянен арест.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар