Вход | Регистрация

БНБ ще отнеме лиценза при отрицателен капитал на КТБ

Това заяви на заседание на временната бюджетна комисия управителят на БНБ Иван Искров

БНБ ще отнеме лиценза при отрицателен капитал на КТБ
Снимка: Булфото

Българска национална банка е длъжна да отнеме лиценза на Корпоративна търговска банка, ако се потвърдят очакванията за отрицателен капитал в края на месеца, съобщи управителят на централната банка Иван Искров пред бюджетната комисия в парламента.

Не нея присъства целият Управителен съвет на БНБ, включително и подсъдимият Цветан Гунев, въпреки че в момента той не участва в работата на БНБ.

Искров бе категоричен, че Централната банка би участвала в изготвянето на законодателни промени, които да помогнат за спасяването на КТБ. Той се позова на закона за кредитните институции и подчерта, че това може да се избегне единствено със законови промени.

Иван Искров допълни, че и днес е имало среща с ключови акционери в КТБ, с които да се обсъдят възможностите за преструктурирането и оздравяването на банката. Управителят на Централната банка каза още, че от два месеца тече кампания по дискредитиране на БНБ.

От Фонда за гарантиране на влоговете заявиха, че имат готовност за изплащане на гарантираните депозити. Вече са предприети мерки за осигуряване на недостигащите средства.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар