Вход | Регистрация

Възстановяват плащанията по ОП "Околна среда"

Възстановяват плащанията по ОП "Околна среда"
Снимка: European Commission

Европейската комисия информира България, че плащанията от европейските фондове по Оперативната програма "Околна среда" за програмния период 2007-2013 година се възстановяват.

Службите на ЕК ще могат да обработват плащания от Европейския фонд за регионално развитие и Европейския кохезионен фонд по проектите от оперативната програма.

Комисията ще започне с изплащане на 166 млн. евро от Европейския кохезионен фонд и 74 млн. евро от Европейския фонд за регионално развитие.

"Приветствам положителните стъпки, предприети от българските власти за подобряване и укрепване на системата за управление на оперативната програма. Плащанията към България по ОП "Околна среда" се възстановяват, което е отлична новина за българската икономика, но също така и за бъдещето на сътрудничеството между България и Европейската комисия", заяви комисарят по регионалната политика Корина Крецу.

Вицепрезидентът на Комисията за бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева припомня, че следващата година предоставя последна възможност за усвояване на парите от изминалия програмен период.

Парите бяха спрени в началото на 2013 г. заради съмнения за нередности, свързани с обществените поръчки при изпълнение на проектите и слабости в системите за управление и контрол на програмата.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар