Вход | Регистрация

Днес е Ден за размисъл

Днес е Ден за размисъл
Снимка: Булфото

Днес е Ден за размисъл преди Националния референдум на 27 януари, неделя. Тогава ще трябва да дадем своя вот по въпроса "Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?".

В Деня за размисъл са валидни всички забрани, които са утвърдени в Изборния кодекс. Недопустима е агитацията "за" и "против" поставения въпрос за референдум, както от участниците в кампанията, така и всички други политически субекти, партии, коалиции и граждани. Не може и да се преповтарят в медиите и други излъчени вече агитационни материали.

Недопустимо е в Деня за размисъл, както и в деня за референдум, до 19 ч., да се оповестяват резултати от допитване до гласоподавателите. Забранява се поставянето на допълнителни агитационни материали в Деня за размисъл и в деня на гласуване – на 27-и януари, унищожаването на такива материали, поставени по установения ред и на оповестените от кмета на общината места.

Недопустимо е публикуването и излъчването на анонимни материали през остатъка от информационно-разяснителната кампания, ползването на общинския и градския транспорт за агитация "за" и "против" изграждането на нова ядрена електроцентрала. До края на гласуването в 19 часа утре важи забраната за огласяване на резултати от допитвания до общественото мнение под каквато и да е форма и агитация. 

В изборния ден е забранена продажбата на алкохол. 

Избирателните секции от днес ще се охраняват от полицията с цел осигуряване на обществения ред. Близо 14 хиляди полицаи ще работят в утрешния ден на референдум.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 

 



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар