Вход | Регистрация

Започва кампанията за президентските избори в Украйна

Започва кампанията за президентските избори в Украйна
Снимка: Wikimedia Commons

Кандидатите за президент на Украйна започват предизборната кампания по националната телевизия, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БНР. Деветима от 23-мата кандидати са издигнати от политически партии.

Сред тях са Юлия Тимошенко от "Отечество", бившият заместник-министър на отбраната Анатолий Гриценко от "Гражданска позиция", както и обявеният за международно издирване Дмитро Ярош от "Десен сектор". Останалите са издигнали сами кандидатурите си, включително бизнесменът Петро Порошенко, който разчита на подкрепата на партията УДАР на Виталий Кличко.

Продължава напрежението в Източна Украйна. Проруски активисти завзеха градското управление на Службата за сигурност и градския отдел на милицията в украинския град Краматорск, Донецка област, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на местни медии. Междувременно на народен събор в Луганска област за губернатор беше определен Валерий Болотов. Той заяви, че ще вземе под контрол съда и милицията в областта и увери, че ще оправдае гласуваното му доверие.

Междувременно заместник-държавният секретар на Съединените щати за Европа и Евразия Виктория Нюланд призна в интервю за Си Ен Ен, че Вашингтон е финансирал политическите процеси в Украйна: Съединените щати са вложили в Украйна около 5 млрд. долара от 1991-ва година, когато тя отново стана независима държава след разпадането на Съветския съюз. Тези пари са били похарчени за подкрепа на стремежа на украинския народ да има силно, демократично правителство, което представлява неговите интереси.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар