Вход | Регистрация

Кой е най-черният ден от седмицата в Шуменско

Кой е най-черният ден от седмицата в Шуменско

Най-много инциденти с автомобили от началото на годината стават във вторник, събота и неделя. Това сочи анализ на произшествията за първото полугодие на 2017 г., направен от ОД на МВР-Шумен.

Безопасен ден в региона няма. Два са дните, в които има най-много пострадали. Това са вторник и събота, тогава в инциденти са ранени по 9 души.

9 души са загинали за първите шест месеца по пътищата в Шуменско. Най-черният ден в тази статистика е сряда. Тогава живота си са изгубили 5 души.

Припомняме, че в срядата на 29 март само за няколко часа 4 души загинаха в 2 катастрофи в Шуменско. На пътя за Разград верижна катастрофа имаше летален край за двама, а майка и дъщеря починаха при удар край Нови пазар.

 От данните на полицията става ясно и че най-много загинали има в община Шумен - 5, 3-ма са в Нови пазар и 1 във Велики Преслав.

Броят на загиналите се запазва в сравнение с първото тримесечие на 2016, но има увеличение при ранените с близко 13%.  Общият брой регистрирани ПТП-та е със 133 по-малко, което е 30% спад от същия период на миналата година.

Сред извършените нарушения на водачите са несъобразена скорост, навлизане в насрещното движение, употреба на алкохол, неправилно изпреварване, отнемане на предимство и др. 

източник: dariknews.bg 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар