Вход | Регистрация

Общинският съвет ще гласува бюджета на Добрич за 2017 година

Общинският съвет ще гласува бюджета на Добрич за 2017 година

Общинският съвет на Добрич ще проведе първата си сесия за 2017 година. Началото на заседанието е в 9 часа. Основната точка от дневния ред е приемането на бюджета на общината за настоящата година, който е в размер на 46,3 млн.лева.  Ще бъде приета и програмата за капиталовите разходи за тази година.

Съветниците ще обсъдят и предложението на кмета Йордан Йорданов общината да изтегли кредит от 11 милиона лева. Средствата са необходими за съфинансирането на проекта за водния цикъл на Добрич /до 10 000 000 лева/, изграждане на система за видеонаблюдение /до 600 000 лева/ и конструктивно укрепване на детски градини по проекти, включени в Инвестиционната програма /до 400 000 лева/.

Местният парламент ще приеме годишна програма за управление и разпореждане с имотите - общинска собственост. Ще бъде разгледано и предложението за създаване на ново общинско предприятие – "Комуналстрой". Съветниците ще приемат свой етичен кодекс и ще обсъдят внедряването на безхартиени заседания на съвета. Ще се гласува и предложената от ВМРО декларация против изграждането на бежански центрове и заселване на нелегални имигранти на територията на община Добрич.

източник:dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар