Вход | Регистрация

Потвърдиха ареста на сирийски гражданин, издирван от германските власти за трафик на бежанци

Потвърдиха ареста на сирийски гражданин, издирван от германските власти за трафик на бежанци

Сирийският гражданин Мохамад Маамо, издирван от властите в Гермация за трафик на бежанци ще дочака делото за екстрадицията си в ареста.

Днес състав на Варненския апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Варна от миналата седмица, с което на основание ЕЗА, издадена от Главния прокурор в прокуратура в Хоф се иска задържането и предаването на Маамо, съобщиха от съда. Спрямо Маамо в Германия се води наказателно производство за шест престъпления, свързани с трафик на хора.

Днес представителят на прокуратурата припомни, че в производството се съдържат данни и за втора самоличност на същото лице, използвало различни имена пред ствоите сънародници.

Защитата посочи, че Мохамад е от 23 години в България със статут на постоянно пребиваващ, с постоянен адрес, семейство и е в лошо здравословно състояние.

Варненският апелативен съд намира, че доколкото производство е строго формално и по специален закон - ЗЕЕЗА, то всички основания за определяне на мярка за неотклонение «задържане под стража» на налични. Германските власти са съобразили ЕЗА с изискванията на закона, а делото за екстрадицията на Маамо е насрочено във Варненския окръжен съд само след два дни – на 13 октомври 2016 година.

Определението на Апелативния съд във Варна, с което се потвърди първоначалния арест на сирийския гражданин Мохамад Маамо, издирван от властите в Германия за трафик на бежанци не подлежи на обжалване. /БГНЕС



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар