Вход | Регистрация

Предават на съд мъж с 19 присъди за кражба и заплаха

Красимир Ц. откраднал дърва за огрев от своя възрастна съседка в с. Ставерци, Плевенско

Предават на съд мъж с 19 присъди за кражба и заплаха
Снимка: Thinkstock/Guliver

Започва дело срещу 40-годишен рецидивист с 19 присъди, извършил кражба на дърва от старица, заплашвайки я с убийство. Окръжна прокуратура – Плевен внесе обвинителен акт срещу него в съда за извършено престъпление по чл.199 ал.І т.4, във вр.с чл.198 ал.ІІІ във вр.с ал.І, във вр. с чл.29 ал.І б."а" и б."б" от НК.

Красимир Ц. има 19 осъдителни присъди за извършени престъпления от общ характер. Сега е обвинен за това, че на 23.07.2013 г. в с. Ставерци, Плевенска област, при условията на опасен рецидив, отнел два кубични метра дърва за огрев на стойност 120 лв. от владението на възрастна жена от същото село, информират от Апелативната прокуратура.

Обвиняемият бил съсед на възрастното семейство, чиито дърва присвоил. Той заплашил с нож възрастната жена, която го видяла в момента на кражбата. Други съседи се притекли на помощ и станали свидетели на кражбата.

Красимир се е укрил след кражбата и заплахата и е обявен за общодържавно издирване. На 17.09.2015г. е бил установен от МВР, с постановление на прокуратурата производството е възобновено и рецидивистът е предаден на съд.

Предстои насрочване на делото за разглеждане в Окръжен съд Плевен.

 << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар