Вход | Регистрация

Севлиево чества Априлското въстание с възстановка на сраженията в Боаза

С няколко събития севлиевци отбелязват годишнината от въстанието

Севлиево чества Априлското въстание с възстановка на сраженията в Боаза

С различни събития севлиевци ще отбележат 140-годишнината от избухването на Априлското въстание в своя край. Изложба, посветена на въстанието, и историческа възстановка на сраженията в местност Боаза ще имат възможност да посетят жителите на Севлиево.

С изложбата "Сладко нещо е свободата” се поставя началото на честванията на 11 май. Тя ще бъде открита в 16:00 часа в Хаджистояновото училище.

На следващия 12 май, от 17:30 часа в централното фоайе на Община Севлиево, ще бъде открита и изложба на участниците в конкурса за рисунка "Бунтовният Април 1876”. Тогава ще бъдат наградени и победителите.

Тържествена заря – проверка и поклонение пред Паметника на Свободата в Севлиево ще бъде ще се състои на 13 май от 20:00 часа.

Сраженията в местността Боаза при село Кръвеник ще бъдат възпроизведени на 14 май от 10:00 часа от членове на Национално дружество "Традиция”. Община Севлиево осигурява безплатен транспорт за желаещите да присъстват, като тръгването е в 8:30 часа от Автогара – пред вход Изток на ул."Стоян Бъчваров", и от Паркинг на Община Севлиево.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар