Вход | Регистрация

Фонд „Красив Троян“ ще финансира мераклии

Фонд „Красив Троян“ ще финансира мераклии
Община Троян

На собственици, които желаят да ремонтират фасадите на жилищните си сгради, намиращи се по ул. "Васил Левски" от кръстовището й с ул. "Васил Спасов" до централния площад в Троян, ще бъдат отпуснати средства от Общински фонд "Красив Троян". Решението е взето от Общинския съвет още на 24 април, по предложение на кмета на общината Донка Михайлова.

Срокът, в който гражданите могат да подават заявления за финансиране от фонда, е краят на месец юли. Средствата ще се отпускат според приетите правила за реда и начина за отпускане на средства от фонда.

Според тях гражданите трябва да са собственици на сградата, да нямат задължения към Общината и сградата да е с потвърден устройствен статут.

В Центъра за услуги на гражданите в сградата на Община Троян, трябва да се подадат следните документи: копие от документ за собственост; заявление; количествено-стойностна сметка за необходимите материали.

В подаденото заявление се описва квадратурата на фасадата, която ще се ремонтира, вида и количеството на материалите, които ще се използват за ремонта.

Средствата ще се дават в условията на строг контрол, само в случаите, в които са спазени изискванията ремонта на фасадите да допринася за подобряване облика на централната градска част, като се съхрани специфичната архитектура на сградите. 

<< Sever.bg във Facebook >>



Община Троян
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар