Вход | Регистрация

Хванаха 56 - годишен търновец участвал в 8 телефонни измами

Хванаха 56 - годишен търновец участвал в 8 телефонни измами

Криминалисти от областния град установиха 56-годишен мъж от Велико  Търново, участвал в извършването на 8 телефонни измами, при които възрастни жители на старата столица и Дебелец са били ощетени с над 24 000 лв.

Криминалистите влезли в дирите на мъжа, неизвестен до момента на полицията, след като на 12 октомври миналата година 81-годишна жена от Велико Търново потърсила съдействие в полицията. Тя обяснила, че същия ден в дома й на стационарния си телефон е получила обаждане от мъж, който се представил за племенника й. Той й обяснил, че трябва да му помогне, като даде капаро за поръчани от него камина и 4 радиатора. По този начин на потърпевшата е била причинена вреда, в размер на 3 000 лв.

От проведените действия по образуваното досъдебно производство криминалистите стигнали до 56 - годишният мъж, който е получил парите от възрастната жена. Той е бил задържан за срок до 24 часа по ЗМВР, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Велико Търново.

От проведените допълнителни действия по разследването е изяснено, че великотърновецът е участвал в  още 7 телефонни измами по идентични схеми или по популярния вече сценарий "съдействие при задържане на телефонни измамници”. Ощетени са възрастни жени от Велико Търново и Дебелец. Сумата, иззета от потърпевшите възлиза на над 24 000 лв. Деянията са извършени в периода 8 – 29 октомври миналата година.

След доклад на материалите в прокуратурата мъжът е привлечен, като обвиняем за извършена в съучастие с други неизвестни към момента лица измама - престъпление по чл.210, ал.1, т.2, вр.чл.209, ал.1 във вр.чл.26, ал.1 от НК, съобщиха още от полицията в старата столица.

изтточник:dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар