Вход | Регистрация

ПГПСТТ "Г. С. Раковски"

За контакти:
Плевен жк. Сторгозия
телефон: 064/850463
Информация:

Професионална гимназия по строителна механизация "Г. С. Раковски" - Плевен е създадена през 1960 г. като Професионално-техническо училище за машинисти на строителни машини. В следствие на усъвършенстване на образователната система и преминаването към задължително средно образование, през есента на 1970 г. училището прераства в Средно професионално-техническо училище по строителна механизация като се подготвят кадри по специалностите: машинист на строителни и пътни машини и монтьор на строителни и пътни машини.

 
След 1979 г. се въвеждат и нови специалности: автомобилен монтьор и водач кат.”С”, електро-монтьори по автоматизация на производството, машинен монтьор на промишлени и енергийни съоръжения, машинист-крановик и водач на МПС, кат.”С”, машинист-монтьор на ПСМ и водач, кат.”С” и др.


Със заповед РД-09-332 от 07.04.2003 г. на Министерството на образованието и науката СПТУ по строителна механизация се преобразува в Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника.


Учебният комплекс на училището включва учебна сграда, учебно-практически корпус, общежитие и машинен парк.


По случай 25-годишния юбилей, училището е наградено с орден “Кирил и Методий” – втора степен.


Ученици, завършили нашата гимназия са лекари, инженери, икономисти, банкови служители, регионални мениджъри на известни компании, адвокати, съдии, прокурори, учители, офицери в армията и в Министерството на вътрешните работи.



Добави коментар