Вход | Регистрация
Плевен 21°C

5000 ученици насърчавани в предприемачество

В периода 12-18 ноември 2012 г. се провежда Световната седмица по предприемачество

5000 ученици насърчавани в предприемачество
Снимка: sxc.hu

Целта на глобалната инициатива, в която през 2011 г. се включиха 123 държави и 7 500 000 души, е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да се развиват чрез иновации, въображение и творческа мисъл; да насърчи предприемачите да мислят глобално, превръщайки идеите си в реалност.

В рамките на тази седмица милиони млади хора по света ще вземат участие в инициативи, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие.

Миналата година тя бе подкрепена от глобални лидери като президента на САЩ Барак Обама, премиера на Великобритания Дейвид Камерън, световноизвестния предприемач Ричард Брансън и много други.

За пета поредна година "Джуниър Ачийвмънт България" е организацията–домакин на Световната седмица по предприемачество за България. Тя ще се проведе в 21 области в страната с участието на близо 5000 ученици. Неин патрон е президентът Росен Плевнелиев.

На 12 ноември 2012 година в 10,00 часа в 119. СОУ "Академик Михаил Арнаудов” заместник-министърът на образованието, млaдeжтa и науката Милена Дамянова ще даде старт на Световната седмица по предприемачество, като вземе участие в първия открит урок, който е на тема "Пътят на учебника”.

Урокът ще засегне икономически и бизнес понятия, свързани и ресурсното осигуряване на процесите по изработката на един учебник, както и ще се разгледат конкретните професии на хора, които са ангажирани в тези процеси.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: Econ.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар