Вход | Регистрация

Плевен 21°C

Георг Спартански: Коледният дух не се въплъщава в мушами и бельо

Коледният базар в централната градска част на Плевен ще бъде реорганизиран и с по-европейски вид от следващата година

Георг Спартански: Коледният дух не се въплъщава в мушами и бельо
Община Плевен

За последна година коледното изложение в центъра на Плевен ще бъде организирано по този начин и с асортимент от стоки, които се продават, в който и да е магазин. Това каза кметът на града Георг Спартански на среща с медиите, подкрепяйки негодуванието на граждани и търговци от вида на традиционния базар.

По думите му коледният дух не се въплъщава в мушами и бельо. Базарът в Плевен трябва да стане от европейски тип - сувенири, играчки, греяно вино, сладкиши и подаръци.

Спартански заяви, че за тази година не е имало възможност да бъде променена визията му, защото положението е заварено, договорите са били сключени и наемите за павилиони - платени.

Единствено е променена схемата на разполагане на постройките, за да не се затруднява движението в центъра. Той призова организаторите да помислят върху визията на базара и за друго място, на което да се провежда.

 Разпоредено е павилионите да се зареждат само в интервала от 06.00 до 08.00 ч. и от 19.00 до 20.00 ч. Всяка фирма наемател е длъжна да се грижи за чистотата на прилежащото пространство и е забранено изнасянето на щандове, реклами, стелажи и др.


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар