Вход | Регистрация

Плевен 21°C

Обсъждат нови схеми за работодатели

Работодатели ще се срещнат с представители на Бюрото по труда за обсъждане на нови проекти за работа

Обсъждат нови схеми за работодатели
Снимка: Север.бг

Две схеми за работа ще бъдат представени на среща между работодатели и представители на Бюро по труда в Плевен на 28 октомври от 10 ч. в хотел "Балкан". Там ще бъдат представени и дискутирани схемите "Безопасен труд" и "По-близо до работа".

Целта на срещата е работодателите да кандидатстват за финансиране по различни проекти от схемите, осигурявайки работни места. Работодателите, които желаят да кандидатстват с проекти, ще получат информация за това.

По първата схема "Безопасен труд" може да се участва до 21 декември. Стойност на проектите, за които може да се иска финансиране е между 50 хил. и 200 хил. лева. Те трябва да са свързани с дейности относно безопасността на труд - анализ на състоянието и проектиране на организацията на трудовата дейност, модернизация и/или реконструкция и/или обезопасяване на съществуващи обекти, закупуване на предпазни средства и специално работно облекло.

Схемата "По-близо до работа" е свързана с възстановяване на транспортни разходи на лица, приети на работа при определени условия, като държавата ще заплаща 150 лв. пътни разходи на работници работещи в съседна община.



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар