Вход | Регистрация

Плевен 21°C

Ремонтираха част от пазара в Плевен

Предвижда се до средата на следващата година сградата да е напълно реконструирана

Ремонтираха част от пазара в Плевен

Днес бе открит модернизираният сектор на покрития пазар в Плевен. За 4 месеца почти половината от сградата бе преустроена. В ремонта са инвестирани над един милион и 140 хиляди лева. До средата на следващата година ще бъде обновена и останалата част на комплекса.

 

 

Изградени са 27 нови търговски обекта с различно предназначение, сред които агроаптека, хуманна аптека, представителен магазин на Сдружението на млекопроизводителите за мляко и млечни произведения, специализиран магазин за алкохолни и безалкохолни напитки, домашни потреби, кафе-сладкарница, тото пункт и др. За удобство на търговците и посетителите има в обновената част има и ескалатор.

 

 

Според арх. Иво Петров, придобил известност в страната като проектант на Плевенската панорама, пазарът е единствен по рода си като архитектура и удобства за търговци и купувачи. Строителството на сградата е започнато по негови проекти през 1979 г., строена е на етапи като е завършена изцяло през 1984 г. Днес след 27 годишна история е извършена първата й основна реконструкция. 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар