Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Творби на известни композитори ще представи плевенската филхармония

Сопраното Доротея Доротеева и диригентът Константин Илиевски са гост-участници в концерта

Творби на известни композитори ще представи плевенската филхармония
Снимка: Булфото

Концерт с увертюри и арии от Вебер, Гуно, Пучини и Росини ще изнесе плевенската филхармония тази вечер от 19:00 часа в зала "Катя Попова". Гост-участници в музикалното събитие ще бъдат сопраното Доротея Доротеева и диригентът Константин Илиевски.

Музикалната развитие на Доротея Доротеева започва в НМУ "Л. Пипков"- София със специалност пиано. По късно завършва и ДМА "Панчо Владигеров” в класа по оперно пеене на доц. Иванка Нинова. Професионалното й усъвършенстване продължава в майсторските класове на Райна Кабаиванска в Модена, проф.Чезаре Скартон в Грац, Хелга Мюлер-Молинари в Грац, Мирела Парутто и Антонио Бойе в Рим, и Дарина Такова в София.

Талантът на оперна ни изпълнителка е признат не само в България, но и в редица други страни - Русия, Италия, Австрия, Румъния, Германия, Швейцария, Китай. Лауреат е на много конкурси у нас и в чужбина. От 2004 е член на фондацията "Йехуди Менухин" Грац.

Константин Илиевски е наследствен музикант и живее в Мархфелд, Австрия. Когато е на 17 години основава младежки оркестър в Братислава, а на 31 вече има световна международна кариера.

Константин Илиевски е главен диригент, артистичен директор и композитор в резиденцията на "Симфониета дел Арте”. Негови композиции успешно са изпълнявани в Австрия, Германия, Холандия, Словакия, Чехия, България, Унгария, Русия и САЩ. Пише и филмова музика, за която е отличен с няколко награди от международни филмови фестивали в България.


___________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар