Вход | Регистрация

Плевен 21°C

520 кандидати за предварителен изпит в Медицинския университет

Заявените места за прием в 10-те специалности е непроменен

520 кандидати за предварителен изпит в Медицинския университет
Медицински университет - Плевен

Общо 520 кандидат-студенти са подали документи за явяване на предварителните изпити в Медицинския университет в Плевен. Половината са направили това в бюрата в страната, а останалите са заявили желанието си на място, по данни от висшето училище.

Целта на провеждане на предварителните изпити е кандидатите да проверят своите знания и да получат оценка, която е равностойна на редовната изпитна оценка от месец юли.

За първа година в Медицинския университет в Плевен и Медицинския колеж бяха проведени предварителни конкурсни изпити за специалността "Медицина" и специалностите към факултетите "Здравни грижи", "Обществено здраве" и Медицинския колеж.

Кандидатите имат право или да се явят само на една от изпитните сесии, или и на двете, като в класирането ще участват с по-високата оценка. Ако оценката от предварителните изпити ги удовлетворява и са решили да не се явяват на редовната изпитна сесия през юли, те задължително трябва да подадат документи за кандидатстване в периода 24–30 юни 2013 г. и да посочат своите желания за участие в класирането по специалности.

Предварителната изпитна сесия ще се проведе през месец април в три поредни съботни дни – тест по биология на 6 април за бакалавърските програми и изпити по биология и химия – съответно на 13 и 20 април, за кандидат-медиците.

Броят местата за прием на студенти по всичките 10 специалности за учебната 2013/2014 година в Медицински университет – Плевен остава непроменен. Очаква се през месец май те да бъдат утвърдени с решение на Министерски съвет.

Както всяка година, 80 са бъдещите медици, които ще се обучават във Факултет "Медицина”. Местата за прием по специалностите "Медицинска сестра” и "Акушерка” към Факултет "Здравни грижи” са съответно 50 и 30. В Медицинския колеж заявените места за специалността "Медицински лаборант” са 30, за "Рентгенов лаборант” – 18, и по 20 места за "Социални дейности” и "Помощник-фармацевт”.

Във Факултет "Обществено здраве” 25 са местата за бакалавърската програма по "Управление на здравните грижи” и 40 за магистърската програма по същата специалност; 15 са местата за специалността "Опазване и контрол на общественото здраве” и 20 за "Медицинска рехабилитация и ерготерапия”.


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg





Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар