Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Второкласници решаваха казус, свързан с клевета във Фейсбук

Второкласници решаваха казус, свързан с клевета във Фейсбук
bulphoto.com

Необикновен час по предприемачество имаха ученици от 2"б" клас на СОУ "Иван Вазов" в Плевен.

Двама гости доброволци - акушер-гинеколог и окръжен прокурор, представиха професиите си. Първоначално децата се запознаха със зараждането на медицината и развитието й през вековете, както и с инструментите, с които си служат лекарите в различните области. После прокурорът обясни на учениците за правото, видовете престъпления и различните направления на правната наука.

Самите деца също участваха в часа. Предварително подготвени, поставиха няколко казуса за разрешаване пред гостите си. Явили се няколко "пациента", за да се оплачат от различни симптоми на заболявания, които уж имат. Първият им гост трябвало да представи диагнози и да назначи лечение.

След това в класната стая децата разиграха истински съдебен процес, в който участваха на игра съдия, прокурор, адвокат, подсъдим, съдебни заседатели, обвиняем, жалбоподател и свидетели по дело.

А казусът - много актуален: "Клевети във фейсбук страница и уронване на авторитет".

Второкласниците вече втора година работят по програмите "Джуниър Ачийвмънт". Провеждането им спомага за възпитаването на бъдещи социално ориентирани и ангажирани граждани.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар