Вход | Регистрация
Плевен 21°C

МУ-Плевен приема платени студенти

МУ-Плевен приема платени студенти
МУ - Плевен

Медицинският униоверситет в Плевен отпуска места за прием платено обучение по специалност "Медицина" и за бакалавърските програми на факултетите "Здравни грижи", "Обществено здраве" и медицинския колеж. Решението е на Народното събрание, а "антикризисната" мярка е записана Закона за изменение и допълнение на Закона за висшето образование, обнародван в Държавен вестник на 16 юли 2013 г.

Според Закона, след запълване на местата, обявени в държавна поръчка, университетите, получили оценка от 6.00 до 10.00 от институционалната акредитация, имат право да обявят прием за платено обучение в рамките на определения капацитет на висшето училище, но не повече от 5% за съответната специалност.

За учебната 2013/2014 година Медицински университет - Плевен обяви места за прием платено обучение по основните професионални направления, по които провежда обучение:

за "Медицина" – 10 места;

за професионално направление "Здравни грижи" (специалности "Медицинска сестра", "Акушерка", "Медицински лаборант" и "Помощник-фармацевт") – 22 места;

за професионално направление "Обществено здраве" (специалности "Медицинска рахабилитация и ерготерапия" и "Опазване и контрол на общественото здраве") – 6 места;

за "Социални дейности" – 3 места.

За специалност "Медицина" право да кандидатстват за обучение срещу заплащане имат кандидат-студентите, положили успешно конкурсните изпити по биология и химия във висшето училище, но неприети на класиранията за местата по държавна поръчка. Това право се дава и на кандидати, положили успешно състезателните изпити в друг медицински университет в страната срещу представяне на служебна бележка, удостоверяваща изпитния им резултат.

<< Sever.bg във Facebook >>





Източник: в-к "Посредник"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар