Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Медицинският въвежда триизмерно обучение

Медицинският въвежда триизмерно обучение
Медицински университет - Плевен

Медицинският университет в Плевен ще въведе от юни следващата година триизмерен формат (3D) на медицинско дипломно и следдипломно обучение. Вече е налице необходимото оборудване и инсталация в Телекомуникационния ендоскопски център, съобщи на пресконференция днес проф. д-р Григор Горчев, управител на центъра.

След успешната първа 3D демонстрация на хирургия на живо, която беше направена днес, предстои да се изгради и триизмерно студио, стана ясно още на пресконференцията.

"Този тип обучение в 3D образ ще е изключително успешно в дисциплини като анатомия на човека, хирургична анатомия и ендоскопска хирургия. Постепенно и други медицински дисциплини ще разработят проекти за преподаване на студентите в триизмерен образ, което ще направи обучението по медицина за български и чуждестранни студенти, специализанти и докторанти още по-атрактивно, модерно и интерактивно”, каза ректорът на МУ проф. Славчо Томов.

Днес в ТЕЛЕЦ – Плевен беше осъществена и трансатлантическа връзка с болница във Флорида, САЩ. По време на телевръзката в ТЕЛЕЦ се излъчи операция на жена с рак на ендометриума, извършена от проф. Холуей.

Модератор в Плевен беше д-р Сарфраз Ахмад, който е специален гост на форума. Той обясни, че в Раковия институт в болницата във Флорида годишно се извършват  2000 роботизирани операции на жени. 45% от тях са на доброкачествени заболявания на женската полова система, а 55 % са интервенциите, които се прилагат при злокачествени заболявания. Д-р Ахмад разведри малко атмосферата, като разказа за първата си среща с проф. Горчев и проф. Томов преди години на форум в Милано.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: infoPleven
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар