Вход | Регистрация
Плевен 21°C

Плевенски ученици на практика в Лондон

Възпитаници на ДФСГ ”Интелект” заминават за английската столица през февруари

Плевенски ученици на практика в Лондон
Снимка: sxc.hu

10 ученика от Държавната финансово-стопанска гимназия ”Интелект” в Плевен заминават за Лондон по проект. Практиката им ще се състои от 2 до 22 февруари 2014 година.

Дейностите са във връзка с продължение на проект "Електронно митническо обслужване – европейския опит и практика", секторна програма "Леонардо да Винчи", дейност "Мобилност", който се финансира с подкрепата на Европейската комисия.

В момента тече засилена подготовка на участниците, чрез която те разширяват своите теоретични знания по ключовите теми, свързани с митническото обслужване, митническите режими и процедури, както и общите си познания за данъчната и митническата служба във Великобритания. С помощта на интерактивни методи, под формата на ролеви игри и изнесено обучение, учениците се опознат и развиват своите умения за общуване и екипна работа. Тинейджърите се запознават и с основните норми на поведение, начина на живот, традициите, обичаите и културните ценности на страната-домакин.

След подготовката в България и след практиката в английската столица учениците ще имат възможност да съпоставят сродните дейности, което ще им даде възможност за разширяване на професионалния периметър, ще ги обогати и ще улесни творческият им път, тъй като ще разполагат с повече практически компетенции.

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Източник: инфоплевен.ком
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар