Вход | Регистрация

Плевен 21°C

Варненските прокурори с незабавна реакция при престъпления срещу медици

Варненските прокурори с незабавна реакция при престъпления срещу медици

Със заповед на окръжния прокурор на Варна се създава организация за незабавна реакция при престъпления срещу медици по време на изпълнение на службата и функциите им. След получаването на сигнали за престъпления от общ характер срещу медицински специалисти ще бъдат образувани бързи и незабавни производства, съобщиха от обвинението.

 В Областната дирекция на МВР са задължени да осигурят разследващи, оперативни работници и експерти за срочното и качествено приключване на започнатите дела срещу извършителите на престъпления срещу лекари и медицински сестри. Новата организация за незабавна реакция при такива деяния засяга и трите районни прокуратури на територията на съдебния окръг на Окръжната прокуратура във Варна – в Девня, Варна и Провадия.
 
За всеки случай на насилие над лекар и медицински специалист дежурните прокурори в районните прокуратури са задължени да уведомяват окръжния прокурор.

Мерките произлизат от сключеното споразумение между Прокуратурата на Република България и Министерството на здравеопазването вследствие на зачестилите случаи на насилие над български лекари и медицински специалисти и заповедта на главния прокурор по изпълнение на поетите ангажименти със споразумението.  

източник: dariknews.bg 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар