Вход | Регистрация
Плевен 21°C

"Потъването на Созопол" гостува в Плевен с пътуващото Лятно кино на БНТ1

Най-новият български филм ще бъде излъчен на 29 юли

"Потъването на Созопол" гостува в Плевен с пътуващото Лятно кино на БНТ1
Снимка: Thinkstock/Guliver

Пътуващото лятно кино с БНТ 1  ще посети Плевен с безплатна прожекция на новия български филм «Потъването на Созопол». Прожекцията ще бъде в Летния театър в парк «Кайлъка» в 21.00 ч. на 29 юли.   

В 18.30 ч. за малките и големи почитатели на детски книги ще могат да разменят книга от домашната си библиотека с друга от Пътуващата детска библиотека. Пътуващата библиотека и гигантският стол на четенето ще очакват своите почитатели в 18.30 ч. пред Летния театър.

Филмът "Потъването на Созопол" на Костадин Бонев спечели наградата за най-добър чуждестранен филм на фестивала New York City International Film Festival, където беше номиниран в още 6 категории.

Той е номиниран също за режисура, операторско майсторство, главни мъжка и женски роли (Деян Донков и Снежина Петрова) и в двете категории за поддържащи роли.

Лентата е създадена по едноименния роман на Ина Вълчанова, разказващ историята на 50-годишния архитект Чавдар Кършев, който се отправя към крайморското градче в компанията на 10 бутилки водка и без планове за бъдещето.   

Във филма участват още Стефан Вълдобрев Джийсън Брад Люис, Леонид Йовчев, Веселин Мезеклиев, Мирослава Гоговска, Петя Силянова, Биляна Казакова, Жорета Николова, музикантът Васил Гюров и други известни имена от българските кино и театър.

 < Sever.bg във Facebook >>        



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар