Вход | Регистрация
Плевен 21°C

В Деня на детската книга в Плевенската библиотека четат маратонно

Днес РБ "Хр. Смирненски" се включва в Национален маратон на четенето

В Деня на детската книга в Плевенската библиотека четат маратонно
Снимка: Thinkstock/Guliver

Днешният 2 април е обявен за Международен ден на детската книга в чест на рождението на писателя Ханс Кристенсен Андерсен. Той се отбелязва с различни събития, насърчаващи четенето при децата, от 1967 г.

У нас се организира Национален маратон на четенето от 2 до 23 април, когато пък е Международният ден на книгата и авторското право. По този повод РБ ”Хр. Смирненски” в Плевен за пореден път се включва в маратона още в 9.30 ч., към който може да се присъедини всеки в изложбената зала на V  етаж.

Тази година кампанията ще бъде открита с детския празник "Весел и шарен Великден”, посветен на наближаващия светъл празник. Ще се отдаде дължимото на българските творци за деца Веса Паспалеева, по повод 115 г. от рождението й, и Чичо Стоян, по повод 150 г. от рождението му.

Детският празник  е съвместна инициатива на РБ "Христо Смирненски” с деца от подготвителни групи от ЦДГ "Синчец” и ОДЗ "Зорница”. В интерактивните занимания по четене ще се включат също родители, студенти и ученици.

Децата ще участват и във Великденска творческа работилница, където по отбори ще боядисват яйца, ще изработват великденски шапки и петлета, ще редят пъзели.

Децата ще се забавляват с приказката "Гъбена чорбица”, представена като театър на маса  от  г –жа Мая Венкова, а празникът ще завърши с великденската песен "Чук, чук, яйчице”, изпята от възпитаниците на двете детски градини.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар