Вход | Регистрация

Плевен 21°C

Два исторически обекта "гълтат" 34 хил. лева от бюджета

Решението на ОС-Плевен е по предложение на кмета и е свързано с реализирането на туристически проект

Два исторически обекта "гълтат" 34 хил. лева от бюджета
Община Плевен

Каменния мост на река Вит и Паметника на победата при село Ясен са двата исторически обекта, за които община Плевен ще отдели близо 34,4 хиляди лева от бюджета. Решението бе взето на редовна сесия на общинския съвет през изминалата седмица.

Предложението за допълнителната инвестиция е внесено от кмета проф. д-р Димитър Стойков. Мотивите за иска му са във връзка с изпълнението на туристически проект  "Комплексен проект за развитие на устойчив туризъм в регион Плевен", договор за който той подписа в Министерството на регионалното развитие и благоустройството в края на ноември миналата година. 

Проектът включва шест исторически обекта, които трябва да бъдат обновени и превърнати в привлекателна туристическа атракция.

Общата стойност на проекта, който е по ОП "Регионално развитие", е 5 047 345 лева, но в сумата не влизат разходи за изграждането на трансформатор, без който е невъзможно осигуряването на електрическо захранване на двете туристически атракции.

От друга страна такъв е предвиден в техническата документация. Това налага община Плевен да планира и финансира сама изграждането му през 2013 година, когато изтича срокът на проекта, се казва в мотивите за предложението, внесено от проф. д-р Димитър Стойков.

Изчислено е, че средствата, които ще са нужни за изграждане на самото съоръжение, ще са 34 381,68 лв. с ДДС.

_________________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар