Вход | Регистрация

Огнян Ценков: "Ще продължим да работим за подобряване на инфраструктурата"

Огнян Ценков: "Ще продължим да работим за подобряване на инфраструктурата"

Свършеното през тази година и приоритетите в работата на кметския екип през 2017-та бяха представени на среща на кмета на Видин с представители на медиите от региона. Сред основните приоритети за новата година е подобряването на жизнената среда - това подчерта Огнян Ценков. Той припомни, че част от субсидията в размер на един милион лв., предоставена като безвъзмездна помощ от правителството е била предназначена за изплащане на работата по асфалтирането от по-миналата година, както и за асфалтирането сега, приключило преди около месец.

"Обърнахме внимание на улици и околоблокови пространства в някои квартали, но това беше малко като обем" - каза Ценков. И сподели, че желанието на много хора, разговаряли с него в приемния му ден, е да се работи по отношение на благоустрояването и инфраструктурата в жилищните комплекси. На места повече от 20 години не са извършвани никакви ремонти. Затова в капиталовите разходи за 2017 г. основна цел ще бъде подобряване на жизнената среда, като най-вече ще се има предвид ремонт на улици и паркинги в околоблоковите пространства в кварталите на град Видин, както и на улици в другите населени места от общината.

Като друг конкретен приоритет видинският кмет посочи ремонта на Гребната база. Той коментира, че гребането е сред традиционните спортове и в него се постигат много високи резултати, а условията за подготовка не са добри. Ценков каза, че има визия как да се промени сегашното състояние. В същото време заяви, че за развитието на останалите спортни дисциплини ще продължават да се полагат необходимите грижи.

Огнян Ценков направи кратка равносметка на изминалата година, като обобщи акцентите: "постигане на финансова стабилност; сериозен фокус върху работата по европейски проекти; нова философия в отношенията с гражданските сдружения и местната общност; сериозни стъпки за превръщането на Община Видин в привлекателна туристическа дестинация; създаване на Обучителен център на Русенския университет "Ангел Кънчев", като вече е дадено положително становище от Националната агенция по оценяване и акредитация за разкриване на филиал на висшето учебно заведение във Видин; изграждане на работеща връзка с държавната власт и др.

Кметът на Видин изрази очакванията си, че следващото правителство също ще обърне внимание на работата с регионите, като местна власт, гражданско общество и държавна власт ще вървят в една посока. "Аз съм сигурен, че обединени и сплотени ще продължим да работим и през 2017 година". Той заяви, че неговият екип е мотивиран да осъществи програмата си за мандат 2015-2019 година в пълен размер.

Огнян Ценков изказа благодарност към жителите на Община Видин за дадената добра оценка и проявеното разбиране и търпение при решаването на възникналите сложни ситуации. И пожела щастлива Нова година: "Нека във всеки дом да има топлина, обич и късмет и заедно да вървим напред в изграждането на Община Видин, в постигането на по-добри жизнени стандарти, в създаването на един уютен дом за нашите деца!".

Източник:dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар