Вход | Регистрация

Променливо време, температури под нормалните за сезона

Променливо време, температури под нормалните за сезона
Повече за:

Вечерта и през нощта ще има променлива облачност. Ще духа слаб вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между 4 и 7 гр. За В. Търново се очаква минимална температура 5. През деня ще преобладава време със значителна облачност. Временни намаления на облачността са възможни преди и около обяд. Рано сутринта около водоемите и в местата с котловинен характер на релефа се очаква намалена видимост до мъгла. Около обяд видимостта ще се подобри. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 13 и 16. За В. Търново – максимална температура 16 гр. Атмосферното налягане бавно ще се понижава. Над западните и централни части на Стара планина ще има значителна облачност. Ще духа умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 10 – 11, а на 2000 м около 6. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 27.0 през 1992 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 2.8 през 1997 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 38 минути и ще залезе в 18 часа и 25 минути. Фаза на Луната: пет денонощия след пълнолуние.

В събота ще има значителна облачност, преди обяд на места в северозападните райони с превалявания от дъжд. Ще духа слаб вятър без определена посока. От неделя до вторник ще преобладава време с променлива облачност и слаб източен вятър. В сряда и четвъртък ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. От петък до вторник преди обяд около водоемите и в местата с котловинен характер на релефа видимостта ще бъде намалена до мъгла. Около обяд видимостта ще се подобрява. До вторник времето ще се задържи без съществени промени на температурата. Максималните стойности ще бъдат в интервала 14 – 19 гр., в крайните северозападни райони с 3-4 гр. по-ниски. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10. В местата с по-трайни мъгли температурите ще бъдат с 3-4 гр. по-ниски. В сряда и четвъртък се очаква понижение на температурата с 3-4 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в събота ще преобладава време със значителна облачност. Ще духа умерен вятър от юг. От неделя до вторник ще има променлива до значителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. В сряда и четвъртък ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м от петък до вторник ще се задържат около 11 – 14. В сряда и четвъртък се очаква понижение на температурата и максималните температури на 1200 м ще бъдат около 5 – 7. На 2000 м максималните температури ще бъдат с около 5 гр. по-ниски от температурите на 1200 м. / borbabg.com

Дежурен синоптик: Николай Ятански



Източник: Sever.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар