Вход | Регистрация

Най-голямата опасност за правителството е то да се самосвали

 Най-голямата опасност за правителството е то да се самосвали
ТВ+

”Най-голямата опасност в момента за правителството е то да се самосвали. В самите тях е разковничето за тяхното политическо оцеляване”. Това заяви доц. Петър Чолаков, политолог от Института по философия и социология в Българската академия на науките.

"Всяка политическа партия, особено управляващите, както в случая са "Продължаваме промяната", търси своята легитимация в едно или друго европейско, световно партийно семейство, така че за мен няма някаква изненада това, че "Продължаваме промяната" може би са потърсили такова място в "Обнови Европа". Дали информацията ще бъде потвърдена или не, предстои да видим, но аз лично очаквах да видим присъединяването им към едно или друго партийно семейство", каза още той пред БНР.

 

"При всяко положение програмата на партията е много важна и ценностите също, но както се казва – "Трябва някой да те покани". Има индикации за това от самата група на "Обнови Европа" в Европейския парламент. Движението за права и свободи (ДПС) също е част от това партийно семейство, а знаем, че има напрежение между двете формации, включително в последните дни с тези сензационни разкрития, за които заговори представител на тази формация - Станислав Анастасов от ДПС, който каза, че едва ли не Петков го бил заплашил, казвайки му "Аз вас ще ви оправя", визирайки явно, че става дума за това, че от Америка ще дойдат нови санкции по отношение на ДПС. Въпросът тук е дали ДПС може да попречи на това присъединяване".



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар