Вход | Регистрация

"Направихме каквото можахме, нека следващите да направят повече"

Служебният премиер и президентът оцениха като отлична работата на служебното правителство

"Направихме каквото можахме, нека следващите да направят повече"
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство се справи достойно с поставените задачи, заяви президентът Росен Плевнелиев по време на отчета и оценката на кабинета. Държавният глава и служебният премиер Георги Близнашки обобщиха резултатите от работата на служебното правителство.

"Изпълнили сме работата си прозрачно и честно. Ние направихме каквото можахме, нека следващите да направят повече.", Близнашки посочи фразата, с която консулите във времената на Римската република са предавали властта.

Плевнелиев припомни, че за последните три години са се сменили пет правителства и три парламента, както и че към работата на 42-рото Народно събрание и кабинета на Пламен Орешарски е имала рекордно недоверие.

Той посочи, че служебното правителство е успяло да внесе успокоение в обществото и да организира честни предсрочни парламентарни избори.

Президентът подчерта, че кабинетът "Близнашки" е работил при тежки финансови рестрикции заради неактуализирания държавен бюджет, предприети са били мерки за стабилизиране на енергетиката и финансите.

Сред успехите на служебния кабинет бяха посочени възстановеният диалог с Европейската комисия, в резултат на което предстои възстановяване на спрените плащания по две оперативни програми; работата на Изборния борд, на Държавен фонд "Земеделие"; актуализираната стратегия за реформа в съдебната система, както и създаденият Енергиен борд като консултативен орган към Министерския съвет.

Също така припомнени бяха подготвените промени в Закона за енергетиката, ускорената работа по интерконекторните връзки с Гърция и Румъния и действията на кабинета по време на бедствията тази година.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар