Вход | Регистрация

Бойко Борисов: Ще надградим направеното през последните две години и това ще се усети от хората

Бойко Борисов: Ще надградим направеното през последните две години и това ще се усети от хората

   Правителството на ГЕРБ успя да раздвижи икономиката и инвестициите, това ще бъде надградено през следващите години и ще се усети от хората, заяви на предизборна среща в Добрич лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. В срещата, на която присъстваха стотици добричлии, участваха още Томислав Дончев, Владислав Горанов, водачът на листата на партият в Добричко вицеадмирал Пламен Манушев и всички кандидат-депутати на ГЕРБ. В препълнената органова зала в Добрич Бойко Борисов заяви, че въпросът за водния цикъл е бил най-важен за добруджанския град. Договорът на стойност 115 млн. лева бе подписан в последните дни на миналата година. Изключително важна е за Добричка област и за цяла Северна България е автомагистрала Хемус, заяви Борисов:
 
   "Въпреки че асфалтът не се яде, навсякъде питат: "Кога ще направиш пътя?”. Затова магистрала Хемус е жизнено важна за Северна България. Можем да направим този проект и ще го правим”, изтъкна Борисов По думите му двата лота Варна - Търговище са финансирани, търгувани и ако ГЕРБ спечели , още на следващия ден строителството може да започне. Що се отнася до околовръстното на Добрич, той посочи, че парите са факт, поръчките вървят и Говорейки за еврофондовете, Борисов подчерта, че е много важна спойката между управляващите органи, финансовия министър и кмета. Само с добър екип фондовете може да вървят и да се развиват и така повдигат общините, каза той.  Относно пенсиите Борисов заяви, че ако те рязко се увеличат, с което опонентите спекулират, след две години няма да има пари за пенсии. ГЕРБ раздвижи икономиката и инвестициите, втори сме в Европа по ръст на икономиката, това ще го надградим през следващите години и ще се усети от хората, заяви Борисов.
 
   Лидерът на ГЕРБ коментира, че е важно партията да спечели убедително изборите, за да може да се състави стабилно правителство. "Имаме две седмици до изборите, за да мобилизираме усилията си. Хората помнят времето на Жан Виденов, на Луканов, сгромолясването на финансовата система при Румен Гечев, спирането на еврофондовете при премиера на БСП Орешарски, който стана кандидат за президент на ДПС. Добре, че бяхте далновидни и свалихте от власт БСП преди две години. Сега трябва да надграждаме постигнатото, защото успяхме да изплатим старите задължения и имаме възможност да продължим да градим. Да не позволяваме да ни върнат две години назад”, призова присъстващите Бойко Борисов.
 
Бившият премиер обясни, че след всяко управление на БСП остават огромни задължения. Той даде за пример 1, 2 млрд. лева, които бяха платени за АЕЦ "Белене” от кабинета "Борисов 2” и 1, 3 млрд. лева, платени за ТЕЦ "Марица” 1 и 3. "Двете Марици продават на двойно по-скъпа цена от държавната "Марица "2, въпреки че използват същите български въглища. Миксираме евтиния ток със скъпите енергии. Не можем да развалим договорите заради постановление на Министерски съвет от времето на БСП, в което се казва, че ЕРП-тата ше взимат пари директно от електромерите на хората”, подчерта Борисов. Вицепремиерът в правителството на Бойко Борисов Томислав Дончев обясни, че единственият възможен път за развитие на България е ГЕРБ, защото партията е доказала, че може да гради. Според бившия финансов министър Владислав Горанов внушението, че можем да харчим повече, отколкото изкарваме е заблуда, която разчита на късата памет на хората. "Държавата сме всички ние. Не ви обещаваме това, което опонентите ни, защото не искаме да ви мамим. Обещахме да постигнем ръст на доходите, работеща икономика, саниране и АМ "Хемус” – всичко това се изпълнява. Увеличаването на доходите може да стане,  само ако си ги изработим. Промяната, която предлага БСП, е илюзорна и ненужна”, категоричен бе Горанов. Водачът на листата на ГЕРБ-Добрич вицеадмирал Пламен Манушев изтъкна пред добричлии, че ГЕРБ залага на инвестиция в образованието и насърчава масовия спорт.  Кметът на Добрич Йордан Йорданов, който също присъства на срещата, изрази благодарността си към правителството на Бойко Борисов за реализирания проект за воден цикъл в Добрич. "България трябва да продължи да бъде управлявана от това дясно правителство, за да продължи да се развива”, подчерта той.
 
   Бойко Борисов раздаде десетки автографи на добричлии. И един запомнящ се момент в края на срещата, след въпрос от залата какво се прави за младите безработни: Момче от Генерал Тошево със средно образование, специалност електротехника, което заяви, че не може да си намери работа, получи веднага предложение за работа от члена на листата на ГЕРБ - агробизнесмена Христо Павлов. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар