Вход | Регистрация

ГЕРБ и ДПС единодушни, но няма да има правителство на малцинството

ГЕРБ и ДПС единодушни, но няма да има правителство на малцинството
inews.bg/Марио Евстатиев

ГЕРБ отстоява позицията си за необходим диалог между политическите сили, независимо от това, че една от тях е победила и очаква да й бъде връчен мандат за съставяне на кабинет. Това заяви Цецка Цачева след приключването на близо тричасовите консултации с Движение за права и свободи.

Екипите за преговори от двете партии са били единодушни, че страната се нуждае от стабилно управление. Същевременно е ясно, че няма как това да се постигне само с 84 депутати, с колкото ще разполага ГЕРБ в 43-то Народно събрание.

Менда Стоянова уточни, че по 12 приоритета има съвпадение между ГЕРБ и ДПС, а по останалите 6 има принципно съгласие, но различия по детайлите и по тях могат да продължат разговорите.

Според нея двете страни в преговорите са се обединили, че наистина е необходима външна експертиза за Корпоративна търговска банка.

Темите с пълно съвпадение са евроатлантическата ориентация, икономическият растеж и стимулирането на инвестициите, за инфраструктурните проекти, връщането на доверието на европейските ни партньори, възстановяване на плащанията от Европа, както и по въпроса за спиране на незаконната емиграция.

ГЕРБ провежда консултации с останалите политически сили, които влизат в 43-ото Народно събрание, за съставяне на правителство. Първите разговори бяха с БСП, с които постигнаха единомислие по четири от основните приоритети за развитие на България

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: бнр
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар