Вход | Регистрация

Големите пристанища по Дунав на концесия

Големите пристанища по Дунав на концесия
Мирела Миладинова

На национална среща за развитие на пристанищата по река Дунав зам.- министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев съобщи, че е готов да внесе каквито и да е законови промени в парламента, за да подобри състоянието на речния ни транспорт. Срещата се проведе в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията. 

Министърът съобщи, че не е правилно и никак не е логично да се използват камиони за пренос на товари, при положение че може да се оползотвори речния път. Все пак с камионите всичко става по-бавно, по-скъпо и освен това се вземат по-големи комисионни. 

Друго важно, което зам.-министърът сподели е, че 86% от транспорта в България се осъществява по суша. Поради тази причина няма товари по Дунав. Транспорът у нас не разпределен целесъобразно. Имаме линии, имаме река, а всички преноси се осъществяват чрез товарни автомобили, това смята Камен Кичев. Точно затова е започнала процедура за концесия на повечето големи пристанища по река Дунав - Лом, Тутракан, Видин, Русе. Надеждата на зам.-министърът е до следващата година да се намерят инвеститори по тези пристанища.

 

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 



Източник: www.focus-news.net
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар