Вход | Регистрация

Кметът на Хитрино: От ДПС искат послушковци

Кметът на Хитрино: От ДПС искат послушковци

От ДПС искат послушковци по регионите, които да мълчат. Това каза на пресконференция кметът на Хитрино Нуридин Исмаил, който вчера бе изключен от ДПС заедно с председателя на общинската структура Мустафа Ахмед.

За отстраняването му съобщи зам.-председателят на ПГ на Движението Йордан Цонев, като по неговите думи  нямало прозрачност в действията по разходване на средствата, нямало прозрачност и в общинската организация и в частност - в Общинския съвет.

Кметът на Хитрино бе категоричен, че няма неправомерно разходване на средства за възстановяване на селото и че цялата информация за тези пари е налична на сайта на общината.


"Всички разходи са качени на сайта, но може би се иска малко повече интелект, за да бъдат открити", каза Исмаил.

Забавянето в работата пък се дължи на тромави процедури, обясни кметът и посочи, че всяко действие се съгласува с министерство и работа и разходване на средства започва само след одобрение оттам.

Той се обърна и лично към Йордан Цонев.

"Държа се арогантно с такива като него. Аз съм бил само в ДПС, а той откъде идва - всички знаем. Той не е в ДПС, за да пази правата и свободите ми, а с друга цел", каза кметът на Хитрино.

На изборите в община Хитрино ДПС губи 1300 гласа, в област Шумен 130 000, а в страната 170 000 гласа. Отливът е заради такива като него, заяви още Нуридин Исмаил.

Нуридин Исмаил вижда други причини за отстраняването си.

"Измислени, лъжливи мотиви – разправията е политическа. Аз съм малко по-твърд характер, не се харесвам на някои, а тези някои са свикнали само да ги галиш и да им се кланяш", каза той и допълни: "Не допуснал да се месят в нашата работа – административна, кметска", но не посочи дали е имало конкретни опити за влияние.
  

"Те искат да имат в регионите послушковци. Няма да ги питаш защо филанкишията е водач. Ще мълчиш и идват изборите – организираш ги хората, гласуват, за да може те да са добре в следващите 4 години", каза Исмаил и допълни, че в последните няколко избори водачът на листата на ДПС в Шуменско не са били от региона, а спуснати отгоре.

Исмаил е подал оставки от всички ръководни постове в партията заради лошите изборни резултати.


Знам откъде съм дошъл и знам къде да отида. Дойдох 2003 г. да стана кмет в Хитрино, защото не харесвах какво се случваше в общината.
"Няма да оставя община Хитрино на хора, които си нямат хал-хабер от управление. Не мисля, докато не ме ядосат, да се занимавам активно с политика, но няма да остана наблюдател", заяви Нуридин Исмаил.

Той допълни, че очаква натиск от ДПС. Готов съм да го понеса, каза Исмаил. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар