Вход | Регистрация

Кристалина Георгиева – водач на евролистата на ГЕРБ?

Млади хора с езикови познания ще влязат в листата за европарламента, коментираха великотърновски депутати от ГЕРБ

Кристалина Георгиева – водач на евролистата на ГЕРБ?
Снимка: Север.бг

Името на Кристалина Георгиева се спряга за водещо в изборната листа за европарламент. Наред с нея са имената на настоящите евродепутати Андрей Ковачев и Моника Панайотова. По информация от великотърновскиуте народни представители от ПП ГЕРБ Евгени Стоев и Мирослав Петков голяма част от кандидатите ще бъдат тези, които са и сега и са се доказали в професионалната си дейност вече цял мандат. Ще има и нови лица и листата ще бъде по-дълга.

Указания за номинации на кандидати за изборната евролиста ще бъдат спуснати след 16 февруари, когато ще се проведе Националната конференция на ПП ГЕРБ.

"Има достатъчно време до началото на предизборната кампания за евровота. Хубаво е да има кандидат от областта, защото по този начин ще си активираме нашите хора и електората да са по-активни по време на изборите. Специално в България евроизборите не се усещат като нещо, случващо се в България, а нещо, което е много далеко – в Белгия, Брюксел и избирателната активност е по-ниска. Добре е от всяка област да има по един кандидат, за да гои припознаят хората по места и да излязат да гласуват. Критериите ще бъдат млади хора, с езикови познания, които могат бързо да се интегрират и да работят в европарламента.", заявиха народните представители.

На областно ниво депутатите са водили разговори с председателя на партията инж. Даниел Панови и са категорични, че ще настояват ПП ГЕРБ да има излъчен кандидат от Област Велико Търново за изборната евролиста.

Стоев и Петков са на мнение, че не е редно партийните лидери да бъдат номинирани за евродепутати.

"Не е редно партиен лидер да бяга и да се скрива в Брюксел за 5-годишен мандат. Това е предателство към партията.", смятат представителите на опозиционната дясна партия.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар