Вход | Регистрация

Р. Горанов:„ББЦ е млада, но мобилизира хората“

Р. Горанов:„ББЦ е млада, но мобилизира хората“
Снимка: Север.бг

"Народът е гласувал против старите партии. Изборите за нас бяха напрегнати - кратки срокове и малко опит. Единствено нашата партия е мобилизирала хората и показа израстване за отрицателно време. За в бъдеще ще израстне още повече."

Това заяви пред журналисти във Велико Търново Румен Горанов, председател на общинската структура на "България без цензура” в старата столица и зам.-областен координатор на партията за града.

По думите му Коалиция "България без цензура", в т.ч. ВМРО, ЗНС и Гергьовден, са се представили на изборите според очакваните прогнози. Резултатът от успешната работа е по-голям в общината, отколкото на национално ниво, "защото се оказваме трета политическа сила, изпреварвайки ДПС".

Най-значителен резултат коалицията е постигнала в Златарица, където е втора политическа сила с достигнатите 26,35%. В Свищов 17,22% от гласувалите са пуснали вота си за ББЦ, в Полски Тръмбеш доверилите се на новата политическа сила са 16,44%, в Горна Оряховица и Лясковец са над 15% - съответно: 15,52% и 15,26%; следват Павликени – с 14,13%, Сухиндол – с 14,04%, Елена с 13,06%. Най-малко за коалицията са гласували в Стражица – 11,51%.

"Гордеем се с тези резултати, имаме похвали от София, от националния щаб, защото на национално ниво има само 2 области, които имат над 15%”, обави Горанов.

Великотърновско се нарежда в първата петица на областите в България, в които ББЦ е постигнала много добър резултат – над 14,11%. Във Видин и Благоевград процентите са над 15, в Ловеч – над 14%.

Според Румен Горанов този вот е постигнат изключително благодарение на активистите и агитацията, която е осъществена и е в основата на това хората да повярват в ББЦ и нейните коалиционни партньори.

"При тези резултати във Великотърновска област на следващите избори ще има разместване. ББЦ е млада партия, ние ще подкрепяме инициативите на коалиционните партньори и за местните избори ще мобилизираме повече хора. Всички партии, които споделят идеите, ще могат да влязат в нашата коалиция. Идват хора и подават молби за членство в партията – около 35 млади човека са кандидати да влязат в партията. Обмисляме и създаването на младежко движение във Велико Търново", обяви още Горанов.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар